Top

Franz Joseph Haydn - Het Paradijs op aarde (Nederlands Blazers Ensemble)

  • Franz Joseph Haydn -  Het Paradijs op aarde (Nederlands Blazers Ensemble)
9,99
per stuk
Momenteel uitverkocht


Aangenaam Klassiek 2011

Nederlands Blazers Ensemble, Bart Moeyaert : verteller. NBE LIVE 1 cd

Trackinfo :
Het Paradijs op aarde is onderdeel van een drieluil en begint waar De Schepping eindigde. De tuin van Eden is er een van overdaad. De taal van Bart Moeyaert zindert. In een paar pennenstreken beschrijft hij de exuberante natuur en prikkelt alle zintuigen. Hij maakt tussen de regels voelbaar dat er te midden van alle harmonie maar twee dissonanten rondlopen: de man die het verhaal ver telt en de vrouw die bij hem is.

De voorstelling werd door het NBE en Bart Moeyaert op 28 juni 2010 in de Waalse kerk in Amsterdam in aanwezigheid van publiek opgenomen.

Uitvoerenden: Nederlands Blazers Ensemble, Bart Moeyaert

Challenge – NBELIVE – NBECD027

In 2010 kwam het Nederlands Blazers Ensemble met een vervolg op de succesvolle herschepping van‘De Schepping’. Na Haydn’s ‘Die Schöpfung’ werd nu zijn ‘Die Jahreszeiten’ onder handen genomen. Met een aanstekelijk blazersarrangement en een geestige nieuwe tekst van de Vlaamse auteur Bart Moeyaert kwam er opeens weer vaart in Haydn’s oratorium. Uiteraard kwam deze typische NBE-pret over “twee dissonerende elementen in het Paradijs” op cd. En voor de wantrouwende liefhebbers: Haydn klinkt nog steeds als Haydn.Artikelnummer: 9789070778231