Top

> Nieuw Binnengekomen !

Bekijk hier alle nieuw toegevoegde Klassieke cd´s en dvd´s.
Als u op de knop `Meer informatie` klikt, dan krijgt u meer informatie over deze cd/dvd (bijvoorbeeld de tracklist en/of aanvullende informatie)

Onderaan deze lijst kunt u naar de volgende pagina klikken
Julia Wolfe - Steel Hammer
Julia Wolfe - Steel Hammer

Een van de beroemdste Afro-Amerikaanse folksongs is John Henry. Deze legende van de ‘Steel Driving Man’, die gewapend met zijn hamer werkte aan spoortunnels, was voor Julia Wolfe aanleiding voor een bijna 80 minuten durend werk voor drie sopranen en kamerensemble. Minimalisme, Louis Andriessen, (hard)rock en de vroege tapecomposities van Steve Reich passeren in dit ‘astonishingly compelling amalgam of music and noise’ (The Washington Post). Dit sociaal bewogen en door Trio Mediaeval en Bang on a Can All-Stars perfect uitgevoerde meesterwerk was in 2010 een van de belangrijkste kandidaten voor de Pulitzer Prize for Music.

€ 9,99
Die 12 Cellisten Der Berliner Philharmoniker - Hora Cero
Die 12 Cellisten Der Berliner Philharmoniker - Hora Cero

De twaalf cellisten van de Berliner Philharmoniker zijn inmiddels los van het beroemde orkest een begrip geworden. Logisch: de cellisten pakken alles aan en spelen de muziek enerverend. ‘Een spectaculaire demonstratie van de klanken en kleuren’, schreef Gramophone naar aanleiding van Hora Cero, een cd voornamelijk gewijd aan de wereld van Astor Piazzolla en de tango. En ja, de cellisten uit Berlijn snappen deze Argentijnse verleiding volledig. Alles huilt, schuurt, schrijnt en lonkt dat het een aard heeft. Een cd, goed voor een vol uur ritmische fi nesse en Latijns-Amerikaanse sensualiteit.

€ 9,99
Bach - Violin Concertos
Bach - Violin Concertos

‘Wie durft Bach nog op te nemen na deze prachtuitvoering van Shunske Sato’, kopte de Volkskrant boven een recensie van de cd met vioolconcerten van de Thomascantor. De huidige leider van de Nederlandse Bachvereniging nam de vioolconcerten op met Il Pomo d’Oro en laat deze werken als nieuw klinken. ‘Van het aanzetten van het contrast tussen kort en lang, erfenis van de historische uitvoeringspraktijk, is weinig te merken: Sato sleurt, trekt, blijft even hangen en landt sierlijk en op tijd zodat hij op de eerste tel weer uit kan vliegen. Shunske Sato is een kolibrie’, aldus de jubelende vijfsterrenrecensie.

€ 9,99
Kings's Singers - Love Songs
Kings's Singers - Love Songs

The King’s Singers, het in 1968 uit het King’s College Choir in Cambridge voortgekomen ensemble, blinken al vijftig jaar uit in perfecte samenzang en betoveren nog steeds iedereen met hun liefde voor close harmony. Dit jaar verscheen ter gelegenheid van Valentijnsdag een compilatie van populaire liefdesliedjes in kenmerkende King’s Singersarrangementen. Love is here to stay, April come she will en vele andere evergreens klinken met het King’s Singerssausje vol onberispelijke zang en aanstekelijke swing als de perfecte versiertruc. Een cadeau om in huis te hebben voor een toekomstige Valentijn.

€ 9,99
Thomas Quasthoff - Nice 'N' Easy
Thomas Quasthoff - Nice 'N' Easy

Nadat Thomas Quasthoff in 2012 het opera- en concertpodium vaarwel zei, heeft hij niet stil gezeten. Hij is actief als acteur, verteller, cabaretier en jazzzanger. Hij toerde met een eigen trio en nam platen op. Met zijn jongste cd, Nice ’N’ Easy, ging zijn wens met een bigband te werken in vervulling. Schitterende arrangementen van klassiekers als Nice ’N’ Easy, Body and Soul, Cry me a River en zelfs John Lennons Imagine klinken met de stem van Quasthoff alsof Sinatra even uit de dood is opgestaan. ‘Een streling voor de zintuigen’, vond JazzZeitung.

€ 9,99
Caspar Vos - Restart
Caspar Vos - Restart

‘Een ideale cd voor de niet-klassieke luisteraar’, noemde de Volkskrant Restart, de tweede cd van de jonge avontuurlijke pianist Caspar Vos. Waar zijn vorige cd de pianistische virtuositeit en complexiteit van Nikolaj Medtner centraal stelde, zijn het nu de weldadige eenvoud en de Spaanse roots van Frederic Mompou die de aandacht trekken. Sobere, verstilde muziek is het, die herinnering oproept aan de pianomuziek van Erik Satie en direct tot het hart spreekt. Vos speelt de kleine meesterwerken met de juiste mindset en nodigt uit tot stil achterover zitten en puur genieten.

€ 9,99
Philip Glass - Motion Picture
Philip Glass - Motion Picture

De relatie tussen Philip Glass en Cello Octet Amsterdam gaat terug tot 2003. Toen heette het ensemble nog Conjunto Ibérico en bracht het met Glass Refl ections een veelgeprezen cd uit. Vorig jaar keerde het dynamische ensemble terug naar het werk van de minimalist van het eerste uur. Glass-adept Michael Riesman bewerkte delen uit de soundtracks voor The Hours en de zwijgende fi lm Dracula, en het cello-octet doet met pianiste Maki Namekawa de rest. De bekende Glassklanken zijn weer onweerstaanbaar omdat het octet ‘de sterren van de hemel speelt’ (OpusKlassiek).

€ 9,99
Laura van der Heijden - Russian Works For Cello And Piano
Laura van der Heijden - Russian Works For Cello And Piano

‘Laura van der Heijden speelt met een verfrissende vastbeslotenheid om deze muziek te laten dansen en sprankelen’, schreef The Strad vol bewondering over de debuut-cd van de jonge Nederlands-Engelse celliste. Ze durfde het aan om een programma te spelen met Russische werken van componisten als Prokofjev, Mjaskovski en Sjaporin waar de schaduw van de beroemde Mstislav Rostropovitsj over hangt. De wijze waarop ze zich samen met pianist Petr Limonov ontdoet van die schaduw was in 2018 al goed voor een Edison in de categorie ‘debuut’.

€ 9,99
Bach - Motets
Bach - Motets

Hoewel het motet als kunstvorm eigenlijk al uit de mode was, trok Johann Sebastian Bach zich daar niets van aan. Hij schreef gloedvolle meerstemmige motetten, zoals alleen hij dat kan. Het Norwegian Soloists’ Choir, het Noorse equivalent van het Nederlands Kamerkoor, bewijst eens te meer dat Bach tijdloze meesterwerken heeft afgeleverd. ‘Wat kunnen die Noren zingen!’, schreef Luister vol bewondering en lof voor onder andere de ‘subtiel wegstervende stembuiginkjes bij Komm Jesu, komm, als een smekend prevelen van iemand die het leven uit zich voelt wegvloeien.’ De cd kreeg een zeer terechte 10.

€ 9,99
Ketevan Roinishvili - Nana
Ketevan Roinishvili - Nana

De Georgische celliste Ketevan Roinishvili woont en werkt al enige jaren in Nederland, waar ze ook cum laude afstudeerde. Gelukkig blijven haar roots buitengewoon belangrijk. Vandaar dat haar debuut-cd, naast een nieuw werk van Florian Magnus Maier, Georgische composities bevat waarin de volksmuziek een belangrijke rol speelt. Ook in de andere stukken van onder anderen Béla Bartók en Fazil Say is de volksmuziek de belangrijkste levensader. Een emotioneel geladen cd die het aardse en het verhevene op spectaculaire wijze verenigt in muziek die nog lang na blijft gonzen.

€ 14,99
Vlaams Radiokoor - Stabat Mater/Requiem
Vlaams Radiokoor - Stabat Mater/Requiem

‘Een Requiem zonder wanhoop’, noemde Francis Poulenc zijn Stabat Mater dat hij schreef ter nagedachtenis aan een overleden vriend. De ‘vrolijke katholiek’, zoals Poulenc wel genoemd werd, maakte er inderdaad een feestje van. De geest van de oude renaissance gaat hand in hand met Carl Orff-achtige passages, muzikale humor en pure Franse sensualiteit. Met het Vlaams Radiokoor en het Brussels Philharmonic weet Hervé Niquet Poulencs Stabat Mater en het werk van de Franse componist Alfred Desenclos onder één noemer te vangen. En als sopraan Marion Tassou haar mond opendoet wil iedereen wel even ‘vrolijk katholiek’ zijn.

€ 14,99
Monteverdi - La Dolce Vita
Monteverdi - La Dolce Vita

De emoties die Claudio Monteverdi vertolkt in zijn aria’s en liederen zijn tijdloos. Liefde, verlangen, hoop, pijn, verdriet, vreugde, het is er allemaal. Voor de vierhonderdvijftigste geboortedag van de componist brachten Dorothee Mields en de Lautten Compagney het beste van Monteverdi bijeen. En dat heeft effect. Want als een van de beste oudemuzieksopranen van dit moment een meesterwerk als Lamento d’Arianna en ander moois zingt, rest er maar één houding: ademloos luisteren. En dat is precies waar La dolce vita toe uitnodigt. Monteverdi op zijn allerbest.

€ 9,99
P. Sweelinck - Fantasias/Toccatas
P. Sweelinck - Fantasias/Toccatas

Richard Egarr wordt tegenwoordig in de eerste plaats dirigent genoemd. Hij is immers de man die de Academy of Ancient Music na het afscheid van oprichter Christopher Hogwood op koers hield en nog beter maakte. Maar daarvóór was Egarr vooral een briljant klavecinist, en dat is hij nog steeds. Hij speelt met de conventies van de oude muziek en weet elk werk dat hij onder handen heeft extra te kruiden. Zo ook het oeuvre van onze eigen Jan Pieterszoon Sweelinck. Onder de vingers van Egarr is Sweelinck een ware held vol vernieuwingsdrang. Een verrassende cd.

€ 14,99
Nils Monkemeyer - Baroque
Nils Monkemeyer - Baroque

Over geen enkel instrument doen meer fl auwe grappen de ronde dan over de altviool. Toch was het een instrument dat al op de waardering van Johann Sebastian Bach kon rekenen. De Duitse altviolist Nils Mönkemeyer nam dit gegeven als uitgangspunt voor een prachtige solo-cd waarop Bachs Vijfde cellosuite in een versie voor altviool en theorbe het middelpunt vormt. Werk van Silvius Leopold Weiss en Michel Lambert (met Dorothee Mields in een fabuleuze bijrol) zetten Bach in perspectief. ‘Simply delightful!’, luidde het oordeel van het Australische Readings.

€ 9,99
Bach - Sonn Und Schild Cantata
Bach - Sonn Und Schild Cantata

‘Philippe Herreweghe en zijn Collegium Vocale zorgen dat Bachs bekendste cantates gaan dansen’, schreef The Guardian al eens. En dat is de spijker op zijn kop. Herreweghe, die al als vocalist betrokken was bij de roemruchte opname van de Bachcantates door Gustav Leonhardt en Nikolaus Harnoncourt, weet Bach meer en meer tot leven te wekken en hem tot een componist te maken die vandaag de dag relevanter lijkt dan ooit. Zijn nieuwe opname van Ein feste Burg ist unser Gott en andere bekende cantates is er weer een om nooit genoeg van te krijgen.

€ 9,99
Sol Gabetta - Chopin Album
Sol Gabetta - Chopin Album

Frédéric Chopin schreef slechts een handvol werken waar andere instrumenten dan de piano, al dan niet met orkest, bij betrokken waren. Slechts de cello is rijkelijk bedeeld, met maar liefst drie substantiële werken. Dat had alles te maken met de vriendschap met de cellist Auguste-Joseph Franchomme. Op The Chopin Album doet de Argentijnse celliste Sol Gabetta deze vriendschap herleven in de Cellosonate en de andere werken met de cello in de hoofdrol. Pianist Bertrand Chamayou staat haar zodanig bij dat de cd niet alleen een document van een vriendschap is, maar ook een waar genot om naar te luisteren.

€ 9,99