Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Tchaikovsky - Nutcracker (DVD)

50% Korting
  • Tchaikovsky - Nutcracker (DVD)
€ 19,99
9,99
Momenteel uitverkocht


Tchaikovsky - Nutcracker (DVD)

“Kinderlijke verbeelding is aan de macht. En dat werkt, ook voor volwassenen”, schreef het Parool na een uitvoering van ‘De Notenkraker & De Muizenkoning’ van Het Nationale Ballet. In december 1996 startte het gezelschap met de uitvoeringen van Tchaikovsky’s ‘Notenkraker’. Alleen wel met een Nederlands tintje. Toer van Schaik en Wayne Eagling maakten er een spannende Hollandse voorstelling van, die inmiddels door meer dan een half miljoen mensen is bezocht en die met deze beeldregistratie een nog veel groter bereik vindt.

PYOTR ILYICH TCHAIKOVSKY
The Nutcracker & The Mouse King
Het Nationale Ballet, Holland Symfonia / Ermanno Florio
C&S Entertainment - Arthaus - 101636

LIVE OPNAME VANUIT HET MUZIEK THEATER AMSTERDAM 2011
Met de hele familie naar de Notenkraker gaan is in vele landen al jaren een traditie. Nu is het ook in Nederland een traditie. Het werd duidelijk dat ook Nederland deze traditie omarmde in 1996, toen het Nationale Ballet zijn eigen versie van het beroemde sprookjes ballet presenteerde. Het is een magische productie, die de harten van meer dan 250.000 mensen heeft veroverd tot nu toe.
Choreografen Toer van Schayk en Wayne Eagling creëerde een Notenkraker voor de kinderen en volwassenen van vandaag. Het is dynamisch en spannend en minder zoet dan normaal. Ze hebben ook gekozen voor een Nederlands tintje bij de interpretatie van het verhaal, met schaatsers op de grachten en een woonkamer die verandert in een besneeuwd bos. In tegenstelling tot het oorspronkelijke verhaal, is de productie door Eagling en Van Schayk (die ook de prachtige decors en kostuums ontwierp) niet gesitueerd op kerstavond in een Duitse stad, maar tijdens de St. Nicolaas festiviteiten in Amsterdam, rond 1810.

DIRECT LEVERBAAR !

Aangenaam Klassiek 2013

Artikelnummer: 0807280163698