Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Tim Kliphuis - Concertos

  • Tim Kliphuis - Concertos
14,99
Momenteel uitverkocht


Het Tim Kliphuis Trio heeft één mantra: op zoek gaan naar de schoonheid en het emotionele potentieel van een muziekstuk, ongeacht genre. Improvisatie is de specialiteit van het Trio - een kunst die door de eeuwen heen bijna verloren is gegaan in de klassieke muziek.
In de loop der jaren ontwikkelde en verfijnde het Trio een intensief repetitieregime, waarbij de werken van veel van de grote klassieke componisten werden ontbonden en herbekeken door middel van improvisatie. Historische meesterwerken zijn daarmee de grondstoffen geworden - het startpunt - voor de muzikale verkenningen van het Trio.

Voor deze opname heeft het Trio zich gericht op Bachs bekende Brandenburgse concerto's.
Het Violin Concerto in D Minor schreef Tim in één jaar. Tussen concertreizen door, aan boord van vliegtuigen en in treinen, voor zijn vrienden in de Omsk Philharmonic Hall in Rusland. Ontstaan vanuit een klein motief dat het thema werd voor het eerste deel.

In het schrijfproces keek hij naar de klassieke vioolconcerten die hij als student had gespeeld: Tsjaikovski; Brahms; Prokofiev. Drie delen elk, met een traag middendeel, zoals een ballade. Een vorm waar hij zich comfortabel bij voelde en die hij ook voor zijn Vioolconcert aanhield, maar waarbij hij zich ook liet inspireren door genres buiten de klassieke muziek. Het Capetown Philharmonic Orchestra bleek een perfecte partner voor de opname.

1. Tim Kliphuis Trio and Orchestra - Brandenburg

2. Tim Kliphuis Trio and Orchestra - I. Fast
3. Tim Kliphuis Trio and Orchestra - II. Ballad
4. Tim Kliphuis Trio and Orchestra - III. Minuet
5. Tim Kliphuis Trio and Orchestra - IV. Lively
6. Tim Kliphuis Trio and Orchestra - V. Slow
7. Tim Kliphuis - Violin Concerto in D Minor ''Ulysses''
8. Tim Kliphuis - I. Allegro
9. Tim Kliphuis - II. Andante
10. Tim Kliphuis - III. Presto


Artikelnummer: 0190758895628-AK18